Delen

Made with Maude: A mission in a bottle

07 januari 2022 15:48 – Door: Maud

Het is zover. Het mag van de daken. De wereld in. Achter de schermen vandaan. Het is tijd. Tijd voor een nieuw verhaal, op alle fronten. Voor dit verhaal neem ik je graag mee terug naar 2020.

Het jaar waarin ik na jaren ondernemen binnen de ‘corporate wereld’, besluit om een break te nemen. Om uit te zoeken wat ik nu écht wil bijdragen in deze wereld. Met de wens een verschil te maken op het vlak van diversity & inclusion, equality en sustainability vertrek ik naar Lissabon. Niet wetende dat ik naar huis zou gaan met een belofte om 2.000 flessen wijn te kopen…

Hoe dat zo kwam? Het lot brengt me in een populaire lokale bar, Social B. Ik raak er aan de praat met Elias, een gepassioneerd wijnmaker en wijnrecensent. Elias praat honderduit over zijn passie voor wijn en ik deel op mijn beurt mijn wensen en verlangens. Hij vertelt over de gender ongelijkheid in de wijnwereld. En hoe hij juíst graag met vrouwelijke wijnmakers werkt. Hoe juíst een vleugje vrouwelijkheid onlosmakelijk verbonden is aan het produceren van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Elias vertelt over Patricia. Een vrouwelijke wijnmaker uit de regio die al 20 jaar een weg plaveit voor generaties na haar. Over hoe ze moet vechten. Voor eerlijke producten, voor eerlijke prijzen.

Op dat moment besluit ik: ik wil Patricia helpen. En al die andere vrouwelijke wijnmakers. Om wél een eerlijke prijs te krijgen voor hun kwalitatief hoogwaardige producten. Om de erkenning te krijgen die ze voor hun werk verdienen en om het grote publiek te bereiken.

Om te strijden voor gelijke rechten voor vrouwen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Om een verschil te maken. Om Patricia en alle andere vrouwen in dit werkveld het podium te bieden dat ze verdienen. Zodat alle generaties die volgen kunnen zien: dat is ook voor mij weggelegd.

Terplekke geef ik hem toezegging om 2.000 flessen wijn van Patricia te kopen. Eenmaal terug in Nederland loopt het al snel volledig uit de hand. Die 2.000 flessen blijken het begin van een avontuur. Het begin van een merk. Een verhaal. Een missie.

Made with Maude is geboren. A mission in a bottle. Ik zou het geweldig vinden als je me volgt op deze missie.