Women in Pakistan

Pakistan staat op de een-na-laatste plek wat betreft economische participatie en kansen voor vrouwen. Vrouwen zijn bang om lastig gevallen te worden in reguliere taxi's en openbaar vervoer. Zo'n 90% van de vrouwen is daadwerkelijk wel eens lastiggevallen in openbare ruimtes. De weinige vrouwen die werken in Pakistan zijn daardoor afhankelijk van hun broers, vaders en mannen om veilig naar hun werk of opleiding te kunnen.

Wat gaan we doen?

Vrouwvriendelijke taxi's vergroten de vrijheid van vrouwen en daardoor ook de wereld voor vrouwen. Een inclusieve wereld. Om de dromen van deze vrouwen te verwezenlijken, gaan we zorgen voor veilig vervoer. Zodat ze wél kunnen werken en bij kunnen dragen aan de economie in Pakistan. Stichting CARE leidt 110 Pakistaanse vrouwen op tot kundige, weerbare en zelfverzekerde taxi -en riksjachauffeurs. Made with Maude steunt dit project. Een groot deel van onze winst – en die komt uit die knettergoede wijn bij jou op tafel - gaat rechtstreeks onze Foundation in. Vanuit de foundation steunen we dit project en werken we samen aan onze missie: een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en gelijke kansen krijgt.

Hoe gaan we dat doen?

Deze 110 opgeleide vrouwelijke taxichauffeurs zullen als zichtbaar rolmodel voor kwetsbare vrouwen fungeren. Dankzij de chauffeurs kunnen 1.400 vrouwen straks elke dag veilig vervoerd worden. Dat ritje is hun ticket naar vrijheid, gelijkheid en onafhankelijkheid. Het geeft ze de kans om op eigen houtje (dat wil zeggen: zonder man) een opleiding te volgen of naar werk te gaan. Met hun veilige taxi’s openen vrouwelijke chauffeurs zo de wereld voor andere vrouwen. En niet alleen voor de passagiers. Ze fungeren als rolmodellen voor de hele samenleving. Deze dappere vrouwen laten zien dat je als gemarginaliseerde groep, je óók je eigen boontjes kunt doppen.


Waarom wordt dat een succes?

Het idee van vrouwelijke taxi- en riksjachauffeurs komt niet zomaar uit de lucht vallen. De tijd van meer vrouwen achter het stuur is rijp in Pakistan. Zo staan populaire deelapps te trappelen om samenwerkingen. Want – kapitalistisch feitje – vrouwelijke passagiers maken kortere ritjes en die leveren nu eenmaal meer op. Daarnaast heeft de overheid beleid en wetten geïntroduceerd om seksueel geweld te voorkomen. Toch is taxichauffeur nog een ongebruikelijk beroep voor vrouwen in Pakistan. We leiden daarom niet alleen op, maar ontwikkelen tegelijkertijd een bewustwordingscampagne die begrip in de samenleving moet vergroten. Leg alle puzzelstukjes bij elkaar, et voilá: een project voor empowerment van Pakistaanse vrouwen met een enorme kans van slagen.

So, are you in?

Made with Maude is more than just a product. It is a movement. A movement to offer women the chances that they deserve. So, are you in? Will you help us to offer women in Pakistan a place in society? Order a bottle from our wine collection, mare by renowned winemakers. All of them women! Because even in that industry, there is a world out there to conquer. Working on it!

Cheers!

Maud

Let's pay it forward & create an equal world together!

I agree with the Privacy policy